Spørsmål og svar

Hva er D-vitamin?

D-vitamin, også kalt solskinnsvitaminet, er et fettløselig vitamin som kroppen vår produserer selv, ved eksponering av sollys. Som næringsstoff er D-vitamin i en klasse for seg, og har en rekke viktige funksjoner for kroppen din.

Hvordan vet jeg at D-Vitamine Extra er et godt produkt?

D-Vitamine Extra er et høykvalitets D-vitamin kosttilskudd, proppfull med D3, D-vitamin av den beste kvalitet. Vitamin D3 er kort fortalt den mest aktive delen av D-vitamin som kroppen produserer i huden, og er derfor den delen av D-vitamin du bør supplere med via kosttilskudd. D-Vitamine Extra inneholder vitamin D3, som har best opptakelighet i kroppen. Velger du produkter fra NaturaMed Pharma, vet du at alle produktene er produsert i Norge og laget av de fineste, reneste og mest naturlige ingredienser. Produktene er av internasjonal standard, og topp kvalitet.

Hvor mye D-vitamin inneholder D-Vitamine Extra?

D-Vitamine Extra inneholder helsemyndighetenes anbefalte dagsdose av vitamin D, 10 mikrogram. Helsemyndighetene anbefaler et totalt inntak på 10 mikrogram per dag for barn og voksne under 75 år, og 20 mikrogram for eldre over 75 år.

Hvorfor er vitamin D3 bedre enn vitamin D2?

D-Vitamine Extra fra NaturaMed Pharma inneholder kun vitamin D3 – for best opptakelighet i kroppen. Det gjelder også våre andre kosttilskudd som også har innhold av D-vitamin. Vitamin D3 er den varianten av D-vitamin som produseres når huden eksponeres for sollys. Den finnes også i enkelte matvarer som egg og fisk. Vitamin D2 er en syntetisk fremstilt variant som finnes i enkelte legemidler og noen kosttilskudd. Noen typer lav sopp kan også produsere vitamin D2 via sollys.

Opptakelighet i kroppen
Vitamin D3 har bedre opptakelighet (biotilgjengelighet) i kroppen sammenliknet med vitamin D2. Studier viser at kroppens D-vitaminlager øker mer med vitamin D3 sammenlignet med vitamin D2. Vitamin D2 binder seg dårligere til transportproteiner i plasma enn den tilsvarende vitamin D3-metabolitten. Derfor er det vitamin D3 som anbefales til bruk i kosttilskudd.

Referanser
Houghton L A, Vieth R. The case against ergocalciferol (vitamin D2) as a vitamin supplement. Am J Clin Nutr. 2006 Oct;84(4):694-7
Tripkovic L et al. Comparison of vitamin D2 and vitamin D3 supplementation in raising serum 25-hydroxyvitamin D status: a systematic review and meta-analysis. Am J Clin Nutr. 2012 Jun;95(6):1357-64

Hvorfor trenger jeg D-vitamin?

D-vitamin har en viktig jobb i kroppen din. Det gjør at kroppen tar opp kalsium fra maten du spiser. Dermed får kroppen det byggematerialet den trenger for å bygge og vedlikeholde et sterkt skjelett. D-vitaminmangel kan føre til svakere muskler, og det er vitenskapelig bevist at det er en sammenheng mellom inntak av D-vitamin og opprettholdelsen av normal muskelfunksjon. I tillegg er D-vitaminet med på å styrke immunforsvaret ditt, slik at du holder deg frisk og rask, året rundt!

Hvordan kan jeg sikre meg nok D-vitamin?

Du kan kun tilføre kroppen D-vitamin ved å oppholde deg i solen, spise fet fisk eller ta et kosttilskudd. Når kun 10 % av D-vitaminbehovet kommer fra mat og ernæring er det vanskelig å få tilstrekkelig mengder gjennom kostholdet alene. Løsningen for mange blir derfor et kosttilskudd. D-Vitamine Extra er et kosttilskudd som vil gi deg et tilstrekkelig D-vitaminnivå hele året.

Hvem trenger et tilskudd av D-vitamin?

Norske myndigheter anbefaler alle å ta et tilskudd med D-vitamin. Men spesielt viktig er det for personer som får lite sol på kroppen eller ikke får til å spise fet fisk 2-3 ganger i uken. Eldre mennesker produserer ikke D-vitamin i huden like effektivt som når de var yngre, og har dermed en større sjanse for D- vitaminsvikt. Personer med risiko for svak benbygning, for eksempel kvinner etter overgangsalderen er også spesielt utsatt for D-vitaminmangel.

Jeg er 25 år, har jeg behov for å ta tilskudd av D-vitamin?

I perioder hvor du får lite sol, for eksempel på høsten og vinteren, kan du ha behov for et tilskudd. D-vitamin er noe alle trenger. En altfor stor del av befolkningen har mangel på det viktige solskinnsvitaminet. Det viser seg faktisk at 1 av 3 nordmenn får for lite av det viktige D-vitaminet. Derfor anbefaler norske helsemyndigheter et høyere anbefalt inntak, enn tidligere.

Jeg er 75 år, hvor mye D-vitamin trenger jeg?

Helsemyndighetene anbefaler mer D-vitamin til mennesker over 75 år, og har økt maksimalgrensen fra 10 til 20 mikrogram daglig. Nyere forskning viser at denne gruppen mennesker ofte har for lavt D-vitaminnivå. Forklaringen er at eldre ikke klarer å produsere D-vitamin i huden like effektivt som når de var yngre, og har dermed en større sjanse for D-vitaminmangel. Tar du 2 tabletter D-Vitamine Extra daglig, dekker du helsemyndighetenes anbefalte dagsbehov for personer over 75 år.

Når på året er det viktigst at jeg tar et tilskudd D-vitamin?

Med et langt vinterhalvår er det ofte utfordrende for oss nordboere å få dekket behovet for D-vitamin. Fra september til april utsettes vi for lite sollys, og spesielt da kan det være vanskelig å få i seg tilstrekkelige mengder av det viktige D-vitaminet. Vi anbefaler derfor alle å ta et tilskudd i disse vintermånedene, men kanskje også året rundt, fordi blant annet bruk av solkrem hindrer opptak av D-vitamin.

Hvorfor har nordboere lavest nivå av D-vitamin?

Mangel på D-vitamin kan ha mange årsaker, men er ofte sammensatt av at du får lite soleksponering, mye innendørs arbeid, langt vinterhalvår og få matvarer som inneholder det viktige vitaminet. Å få dekket behovet for D-vitamin er derfor utfordrende for de fleste av oss nordboere, med få solfylte sommerdager, til manges skuffelse. Og når 90 % av kroppens D-vitamin produksjon stammer fra opphold i sollys, da er det kanskje ikke overraskende at de nordiske landene har lavest nivå av D-vitamin.

Hvordan sikrer jeg meg en gratis forsendelse med D-Vitamine Extra?

Du kan raskt og enkelt sikre deg din eske med gratis D-Vitamine Extra. Alt du trenger å gjøre er å registrere din kontaktinformasjon på denne nettsiden, og du vil få tilsendt din gratis eske i løpet av kort tid. Altfor stor del av befolkningen har mangel på D-vitamin, og vi gir bort gratis D-vitamin fordi vi bryr oss om folkehelsen. Det betyr mer sunnhet til deg og det norske folk!

Får jeg virkelig D-vitamin – helt gratis?

Ja, bestiller du gratis D-vitamin fra oss, så får du gratis D-vitamin – levert hjem i postkassen – uten at du betaler for det. NaturaMed Pharma er opptatt av folkehelsen, og vi vet at folk i nord er spesielt utsatte for D-vitaminmangel på grunn av den lange mørketiden. For å vise at vi bryr oss, gir vi bort en måneds forbruk av produktet D-Vitamine Extra. Dette er vårt norskproduserte D-vitaminprodukt, som passer for alle. Slik bidrar vi til mer sunnhet til det norske folk. Vi spanderer også porto.

Blir jeg abonnent ved å bestille gratis D-vitamin?

Nei, du blir ikke abonnent av å bestille en måneds gratis forbruk av D-vitamine Extra fra NaturaMed Pharma. Du får kun denne ene forsendelsen med D-vitamin fra oss, om du ikke har bestilt noe annet. Fordi vi bryr oss om folkehelsen og vet hvor viktig D-vitamin er, så ønsker vi å bidra der vi kan. Derfor gir vi gratis D-vitamin til folket – i en begrenset perioden.

Hva innholder D-Vitamine Extra?

Deklarasjon per 1 tablett.
Innhold per døgndose:
Vitamin D 10 μg (200*) *% av referanseinntak (RDI)
Dosering:
1 tablett daglig
Ingredienser:
Maltodekstrin, fortykningsmiddel/(mikrokrystallinsk cellulose), antiklumpemiddel (silisiumdioksid/siliciumdioxid), fortykningsmiddel (magnesiumsalter av fettsyrer), kolekalsiferol (vitamin D3), overflatebehandlingsmiddel (hydroksypropylmetylcellulose).
Kosttilskuddet bør ikke erstatte variert kost
Anbefalt dagsdose bør ikke overskrides.
Oppbevares tørt i romtemperatur og utilgjengelig for barn.
Best før dato: Se eskens underside.
Produseres i Norge for NaturaMed Pharma

  • Rett hjem i postkassen
  • 25 års erfaring og kunnskap
  • Utviklet og produsert i Norge
Natura Med Pharma Kundeservice

Kundeservice

32 21 60 00

Man-tors 08-16 Fre 09-16