TRØTT OG SLITEN? Mange i Norge får i seg for D-vitamin på grunn av mangel på sollys og lite fisk i kostholdet. Da blir man ofte trøtt, slapp og sliten.

Mange i Norge får for lite D-vitamin om vinteren

Med lite sollys og få fiskemiddager på vinteren, tappes lagrene for D-vitamin. Mange av oss får ikke nok av «solskinnsvitaminet» som bidrar til å holde immunforsvaret på topp og kroppen sterk.

Mange i Norge har lave blodnivåer av vitamin D gjennom hele vinterhalvåret, rapporterer helsemyndighetene, og undersøkelser viser at februar er måneden hvor nivåene er på sitt laveste. Det betyr at siste delen av vinteren kan oppleves som ekstra tung for mange.

Derfor trenger kroppen D-vitamin
D-vitamin er et fettløselig vitamin. Det skiller seg ut fra andre vitaminer ved at kroppen kan lage det selv. Dette skjer når huden eksponeres for sollys, derav navnet «solskinnsvitaminet». Gode kilder til D-vitamin er også fet fisk, egg og margarin.

Fem gode grunner til å gi kroppen mer D-vitamin:

  • Nødvendig for opptak og utnyttelse av kalsium for sunn benhelse
  • Vedlikeholder skjelettet og tennene
  • Bidrar til normal muskelfunksjon
  • Bidrar til normalt immunforsvar
  • Viktig for å opprettholde generell god helse

For lite D-vitamin i befolkningen
Helsemyndighetene økte nylig anbefalt inntak av D-vitamin fra 7,5 mikrogram til 10 mikrogram. For eldre over 75 år anbefales et daglig inntak på 20 mikrogram. Økningen ble gjort fordi man i dag vet mer om sammenhengen mellom vitamin D-inntak og risiko for negative helseeffekter. Men de færreste får i seg de anbefalte mengdene, viser en nasjonal kostholdsundersøkelse fra 2017.

Lang mørketid i Norge er hovedårsaken til at folk her til lands ikke får fylt opp lagrene med D-vitamin, samtidig som vi ikke klarer å dekke opp behovet med nok fiskemiddager i hverdagen. Heldigvis er det ikke snakk om alvorlig D-vitaminmangel i befolkningen, men mange merker at kroppen blir tung og i ulage på vinteren, og for lite av vitaminet kan ha innvirkning på helsen over tid, viser forskning.

Helsemyndighetene anbefaler et tilskudd av D-vitamin for eldre og for dem som utsettes for lite sollys, og det gjelder de aller fleste av oss vinterstid.

Prøv D-Vitamine Extra gratis
Vi slår et slag for folkehelsen og gir nå bort en måneds forbruk av D-Vitamine Extra – helt gratis og uten forpliktelse. Gjennom å gi deg og den norske befolkningen gratis D-vitamin, bidrar vi til mer sunnhet til folket.

Dette er en enkel måte for deg å ta vare på D-vitaminlagrene i kroppen, samtidig som du får se hvor enkelt det er å få levert kosttilskudd rett hjem til din postkasse. Bestill i dag og se selv!

  • Rett hjem i postkassen
  • 25 års erfaring og kunnskap
  • Utviklet og produsert i Norge
Natura Med Pharma Kundeservice

Kundeservice

32 21 60 00

Man-tors 08-16 Fre 09-16